LEGO Movie 2 mozaïek in mini Billund

Op 6 februari gaat Lego Movie 2 in première waarin Emmet, Lucy en Batman weer vele avonturen zullen beleven. Lego-atrractie mini Billund in Wagenberg liet deze helden van Steenstad al schitteren in een heel groot mozaïek waaraan de bezoekers mee konden bouwen.

De vaste bezoekers houden altijd goed de website in de gaten om te kijken wanneer er weer begonnen wordt met een nieuw mozaïek. “Zodra er een nieuw mozaïek gestart wordt staan wij om 10.00u voor de deur,” vertelt een man enthousiast. “Met het hele gezin zitten we hier dan echt de hele dag te bouwen, ieder aan z’n eigen tegeltje. En bij ieder tegeltje dat we in de lijst klikken zijn we even trots.”


Mini Billund: “We merken dat het mozaïek een leuke aanvulling is in onze Lego-attractie. Kinderen, maar ook hun papa’s en mama’s, opa’s en oma’s konden altijd al naar hartelust bouwen in de Bouwplaats, waar tienduizenden steentjes liggen. Met hun creatie kunnen ze een heus diploma verdienen. Maar aan een groot mozaïek meewerken is toch weer wat anders. Dan werk je met z’n allen aan één heel groot werk, maar liefst ruim 64.000 noppen!


Met ons mozaïek spelen we graag in op de actualiteit, zoals bijvoorbeeld een kersttafereel in de wintermaanden, Harry Potter bij de uitgifte van de nieuwe serie minifiguren en nu dan de Lego Movie 2. Daarnaast hebben we in mini Billund natuurlijk het museum met een zeer uitgebreide collectie, echt al vanaf de eerste houten Lego uit 1932. Panorama is een complete stad, met huizen, wegen, treinen, bomen, auto’s en nog veel meer. Hier zijn bestaande sets te bewonderen, maar ook eigen ontwerpen. Er valt steeds iets nieuws te ontdekken.”
Op de vraag wat het volgende onderwerp van het mozaïek wordt luidt het antwoord: “We weten het nog niet. Misschien heeft iemand een leuk idee waar we iets mee kunnen.”

Heb jij een goed idee voor een nieuw mozaïek in mini Billund? Laat het weten via het contactformulier. Wie weet bouw je dan straks mee aan het door jou bedachte mozaïek!